Az első műszakom pultosként

2010.03.23. 23:34

A Studiról mondtam pár szót, de most még egyszer utoljára. Szóval a hely neve StudenterHuset, ami annyit tesz hogy Studenthouse, vagyis Studi, mert így rövid és egyszerű. Igen, ez nagyjából nekünk szól, valami olyasmi mint otthon az Új Vár volt. Diákok tartják fent, önszorgalomból, sörért, meg egyéb lepattanó repiért csinálják. Megtetszett, hát jelentkeztem, hát ott is ragadtam...  Szerdánként nemzetközi est van, akkor szinte csak külföldi diákok vannak, hétvégén meg mindenféle nép, de főleg dán diákok; lehet ismerkedni, nagyon sok arc kavarog névtelenül a fejemben. Minden műszakért 5 vagy 6 sörjegyet kapunk (8-11 és 11-2 ig vannak a műszakok) és a második shift után van egy kis takker, meg utána pizza, sült krumpli, ingyen sör! Eddig 4et toltam be, de a héten ezt megduplázom ;)
Eléggé bejön a dolog, van egy srác, aki már több mint 10 éve csinálja...
Legjobb piájuk a Russian Cocaine, ezt ki kell próbáljátok, bár lehet hogy ittatok már, végül is nem egy nagy szám, de szerintem másnaposságra, vagy felpörgetésre kiváló. Mi így isszuk:

  • 1 shot vodka (ami itt 2 cl)
  • fél karika citrom
  • barnacukor
  • jó minőségű kávé

A citrom egyik oldalát a cukorban, a másikat a kávéban jól megtunkolod, majd a szokásos, feles elküld, citrom beleharap, az változó, hogy a kávés oldal van a nyelved felé vagy a cukros. Hogy miért ez a neve? Egyrészt mert vodka, másrészt mert a rusznyákok cukor helyett ... hát igen...
Aki meglátogat az nem marad ki belőle, főleg ha hoz vodkát ;)

A meló egyébként elsőre bonyolultnak tűnhet, mert van 5 féle csapolt sör, 2 féle sima, 4 féle luxury üveges sör, fehér bor, vörös bor, 8 féle tömény, 4 féle luxury szóda, 6 féle gépi üdítő (cola, sprite...), kávé, alap koktélok, cigi, rágcsi... mindez számlázva van, és még kártyás fizetési lehetőség is van. De kb 1 műszak alatt bele lehet jönni, bár néha szoktam hibázni, de hát az mindenkivel megesik. Szombatonként mindig játszik valami banda, most elég langyi volt, még szerencse hogy kint voltam a beengedésnél!
Mindent egybe vetve nagy feeling, néha új várra emlékeztet... reggel hazaesni jóllakva, kicsit még bizonytalan mozdulatokkal, csúcs egy érzés! Főleg ha másnap nem kell korán kelni!
Kis hangulatkeltésként:

A bejegyzés trackback címe:

https://felesemigaz.blog.hu/api/trackback/id/tr871864016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása