1etem 2. felvonas

2010.05.04. 14:40

Udv!

Ez egy ekezet nelkuli bejegyzes lesz, mert sajnos nem lehet atallitani a billentyuzetet magyarra...  noh mind1, az a lenyeg hogy porog a szeker az egyetemen is. Most mar ket targyam van az egyik a History of Mathematics a masik pedig a Datanet. Az elobbirol tudok meselni kicsit, mert a masikbol a vulkan miatt meg nem volt gyakorlat az orak meg danul vannak, tehat nem jarok be.

A targy nagyon erdekes, erdekesebb mint gondoltam. Van benne tortenelem es matek is, es szerintem kivalo osszhangban. Bar nem a legjobb idopontokban vannak az orak, azert probalok bejarni, mert maskeppen nem lehet tartani a ritmust. Elso heten kezdtuk a babiloniai majd az egyiptomi gyokerekkel. Nagyon meglepodtem, hogy Kr. e. 1500 evvel mar mennyi mindent tudtak, es mennyi mindent hasznaltak is. Nagy fless volt amikor a prof (aki a Yale-en phd-zett) behozott egy bablinoniai kotabla masolatot, amibol nehany van a vilagon. Es meg is foghattuk, meg tapogathattuk. (az eredetit lasd a kepen) Kicsit olyan volt mint az astabil multivibrator osszerakasa masodevesen. Vegre lattam ertelmet hogy ott ulok es tenyleges hallgatoja vagyok az egyetemnek.

Durva egyebkent hogy pl a gyok 2-t egy 3600 eves kotablaba vesve mar 1,41421296 -nak szamoltak, a valódi 1,41421356.. helyett... Ez azert ahhoz a korhoz kepest igen kicsi elteres.







A targy keretein belul mindenkit csoportba osztanak, A es B, ennek megfeleloen ket tema van amit ki kell dolgozni. A 4. heten a masik ugyanazon jelu csoportnak le kell adni egy 5 oldalas absztraktot, hogy kb mit is akarunk majd csinalni, es erre ok elbiraljak,  (meg nyilvan mi is az oveket) esetleg javaslatotkat adnak. Aztan a vegere lesz belole egy 20 oldalas valami.
Nagyon remelem hogy menni fog, mert egyelore fogalmam nincs hogy mi a feladat.

Lassan megyek orara, aztan majd beszamolok a masik targyamrol is, ha lesz vele valami teendo...

CSOKI!

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://felesemigaz.blog.hu/api/trackback/id/tr821973964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása